Tanım ve Hedefler

1.Sürekli Devrim Kolektifi (CoReP), ortaya çıkışından bu yana küresel işçi hareketinin tecrübesini özetlemeyi amaçlayan bir platform temelinde enternasyonalist komünistlerin uluslararası bir topluluğudur.

2.İlk hedefi, yeni devrimci bir işçi enternasyonalinin inşasıdır ki bu, küresel proletaryanın yönetici sınıf olarak oluşması için, kapitalist sömürü ve onun barbarlığına son vermek için vazgeçilmez bir araçtır.

3.CoReP’in nihai hedefi, tüm dünyada baskıcı devletin yerini toplumun işlerinin kolektif yönetimine bırakarak yok olduğu, herkesin kişisel olarak gelişebileceği, emekçilerin demokrasisi temelinde örgütlenmiş sosyalist-komünist bir toplum kurulmasıdır.

Organlar ve İç Rejim

4.CoReP, seksiyonları olarak tanımlanan örgütlerden oluşur. Gelecekteki gelişiminde, CoReP’in programıyla örgütlenme ilkelerini benimseyen militanlar ve gruplar hayatlarını idame ettikleri ve çalıştıkları devlette bir seksiyon-örgüt oluşturacaklardır. Bu seksiyon, gelecekteki enternasyonalin bir parçası olacak o bölgedeki devrimci partinin inşasını hedef edinecektir.

5.Yerel, ulusal ve küresel ölçekte CoReP’in dahili rejimi, demokratik merkeziyetçilik ilkeleri ve pratiği ile belirlenecektir: tartışmada tam hürriyet, faaliyette tam birlik.
Azınlıkların ifade ve (bu yönde karar alırlarsa, eğilim veya fraksiyon olarak) örgütlenme özgürlüklerine hürmet göstermek ve onların oransal olarak en azından ulusal ve uluslararası konferanslarda temsil edilmeleri vazgeçilmezdir.

Enternasyonal Konferans

6.CoReP’in kürsel ölçekte en yüksek kurumu, tüm mühim siyasi meselelerde enternasyonal örgütün ve seksiyonların politikasını tanımlayan, kararnameleri kabul eden ve örgütlenme meselelerinde ve dahili ihtilaflarda son kararı veren enternasyonal konferanstır.
Enternasyonal Konferans tüm seksiyonların delegelerinden veya onların yetki verilmiş temsilcilerinden oluşur; seçilmiştir ve en az her iki senede bir toplanır. Normalde Enternasyonal Yürütme Komitesi (EYK, aşağıya bakın) tarafından toplantıya çağrılır ve olağanüstü oturum için ulusal seksiyonların üçte birinden fazlası tarafından toplantıya çağrılabilir.

7.Her Enternasyonal Konferans, ismi Enternasyonal Yürütme Komitesi olan yönetim organıyla muhasebenin kontrolü ve ihtilafların çözümü için iki bağımsız komisyonu seçer.

Enternasyonal Yürütme Komitesi

8.İki enternasyonal konferans arasında, uluslararası yönetim vazifesi ulusal seksiyonlardan tek sayılı mensuplardan oluşan ve uluslararası konferans tarafından seçilen Enternasyonal Yürütme Komitesi’ne verilir.

Enternasyonal Yürütme Komitesi en az her iki ayda bir toplanır. EYK, mensuplarının ekseriyetinin kararıyla veya en az üç ulusal yönetim tarafından olağanüstü oturuma çağrılabilir.

EYK, tüm uluslararası örgüt önünde alınan kararların uygulanmasından ve enternasyonal konferans tarafından kabul edilen siyasal çizginin uygulanmasından mesuldür.

Seksiyonlar

9.Herhangi bir devlette Sürekli Devrim Kolektifi’nin tek bir seksiyonu mevcut olabilir, yani her bir devlet için tek bir örgüt mensup olabilir, buna çok uluslu devletler istisnadır, ezilen millet için bir seksiyon enternasyonal konferansın ekseriyetinin kararıyla kabul edilir.

Henüz mevcut olmadığı bir devlette yeni bir seksiyonun oluşması veya tanınması için prosedür ve somut adımlar her bir durum için Enternasyonal Yürütme Komitesi tarafından oluşturulur ve Enternasyonal Konferans’ın onayına sunulur.

10.Seksiyonlar, devletlerinde CoReP’in kararlarını yayınlamakla, Enternasyonal Konferans’ın kararlarına uymakla ve iki konferans arasında Enternasyonal Yürütme Komitesi’nin kararlarına uymakla yükümlüdürler. Bir sonraki uluslararası konferansa kadar temyiz hakkını saklı tutarlar.

11.Ulusal seksiyonlar, uluslararası ihtiyaçlar için Sürekli Devrim Kolektifi’nin kasasına muntazam iştirak ödemesi yaparlar (altı ayda bir veya senede bir). Bu ödemeler, mensup sayısıyla ve seksiyonun ekonomik imkânlarıyla orantılı olacaktır.

12.Ulusal bir seksiyon, her an Enternasyonal Yürütme Komitesi’ne mensup bir üyenin üyeliğinin iptalini veya yerine başka birinin atanmasını teklif edebilir. Bunun, EYK mensuplarının salt ekseriyeti tarafından kabul edilmesi icap eder.

13.Enternasyonal Yürütme Komitesi, durumu göz önüne aldıktan ve alakalı örgütün veya kişilerin görüşünü aldıktan sonra bir seksiyonun veya kişinin Sürekli Devrim Kolektifi’nden ihraç edilmesini teklif edebilir. İhraç kararları, aşağıdaki şartlarda uygulanabilir olurlar:
•Kişiler için: ihraçları, mensup oldukları seksiyonun yönetimi tarafından teyit edildiğinde.
•Ulusal seksiyonlar için: seksiyonların ekseriyeti tarafından teyit edildiğinde.

Kontrol Birimleri

14.Her Enternasyonal Konferans, Enternasyonal Yürütme Komitesi’nden bağımsız iki komisyon seçer, bunların yetkileri sonraki konferansa raporlarını sunduklarında sona erer. Enternasyonal Konferans’ta kendilerini ifade eden siyasi azınlıklar durumunda, bunlar her iki komisyonda oransal olarak temsil edilir.

a.Muhasebe Kontrol Komisyonu, Sürekli Devrim Kolektifi’nin gelir ve harcamalarını kontrol etmekle yükümlüdür.

b.İhtilaf komisyonu, ilk aşama olarak seksiyonlar arası olası ihtilaflar mevzusunda karar almakla yükümlüdür. Bu durumda kararlarına, EYK ve enternasyonal konferans nezdinde itiraz edilebilir. Militanlar ve seksiyonları arasındaki olası ihtilaflarda, kendi örgütlerinin organları tarafından tatmin edici bir şekilde çözülemediği durumlarda nihai karar vermekle yükümlüdür. Bu durumda, Enternasyonal İhtilaf Komisyonu’nun kararlarına itiraz edilemez.

Tüzüğün Değiştirilmesi

15.İşbu tüzük, sadece bir Enternasyonal Konferans esnasında üçte ikilik bir ekseriyet oyuyla değiştirilebilir.